مقاله

سکه های سیزده مستعمره

سکه های مستعمرات سیزده گانه سکه های ۱۳ مستعمره آمریکا collony coin england

سیزده مستعمرهٔ آمریکایی به مستعمرات بریتانیای کبیر در سواحل اقیانوس اطلس در آمریکای شمالی در قرن‌های ۱۷ و ۱۸ میلادی گفته می‌شود. کشور ایالات متحدهٔ آمریکا در سال ۱۷۷۶ بر پایهٔ این مستعمرات بنا شد. سیزده مستعمره دارای سیستم سیاسی، قانون اساسی و سیستم حقوقی مشابهی بودند و اهالی آن‌ها اکثراً انگلیسی‌زبان بودند. این مستعمرات بخشی از دارایی بریتانیا در دنیای جدیدی بودند که شامل مستعمراتی در کانادا، فلوریدا و کاراییب بود.

جمعیت مستعمرات با کوچ و جابجایی سرخ‌پوستان از ۲۰۰۰ به ۲٬۴ میلیون نفر بین سال‌های ۱۶۲۵ تا ۱۷۷۵ افزایش یافت. این جمعیت شامل جمعیت برده‌داری در مستعمرات ایالات متحده که در تمامی مستعمرات تا جنگ انقلاب آمریکا قانونی به‌شمار می‌رفت بودند. در قرن ۱۸اُم، دولت بریتانیا مستعمرات خود را بر پایهٔ مرکانتیلیسم ( سوداگری ) اداره می‌کرد که در آن دولت مرکزی دارایی‌های خود را بر مبنای منافع اقتصادی‌اش به کار می‌برد.

سیزده مستعمره دارای اختیارات ادارهٔ مستقل خود بوده و انتخابات محلی فعالی داشتند و در برابر خواست لندن برای کنترل بیشتر مقاومت می‌کردند. جنگ فرانسویان و سرخپوستان (۱۷۵۴–۶۳) علیه فرانسه و متحدان سرخ‌پوست آن‌ها تنش‌ها بین بریتانیا و سیزده مستعمره را افزایش داد. در طی دههٔ ۱۷۵۰، مستعمرات به جای اطاعت از بریتانیا آغاز به همکاری با یکدیگر کردند. این همکاری میان مستعمرات حس مشترک آمریکایی بودن را که منجر به حقوق انگلیشمن، به ویژه اصل «نه به مالیات بدون داشتن نماینده» منجر شد.

ناراحتی از بریتانیا منجر به انقلاب آمریکا شده که به تشکیل کنگرهٔ قاره‌ای انجامید. در سال‌های (۱۷۷۵–۸۳) مستعمرات با کمک پادشاهی فرانسه و به کمک‌های اندکی از جمهوری هلند و پادشاهی اسپانیا جنگ‌های انقلاب آمریکا را پیش بردند.

۱۳ مستعمره آمریکایی بریتانیا

در تصویر بالا نقاط قرمز رنگ ۱۳ مستعمره زیر سلطه انگلستان بوده است

و اما اولین سکه های رایج ضرب شده انگلستان در سیزده مستعمره خود در آمریکا

بیشتر مستعمرات آمریکا توسط انگلستان اداره می شد و دولت های آن ها مطابق با منشورهای اعطاء شده توسط پادشاه انگلستان اداره می شدند. در حالی که برخی از این منشورها به دولت های استعماری اجازه ساخت سکه را می داد، دولت های استعماری در بیشتر مواقع این کار را نکردند. اولین مستعمره انگلیسی که این ممنوعیت را به چالش کشیدند مستعمره خلیج ماساچوست بود.

سیزده ایالت اصلی ایالات متحده قبل از اعلام استقلال در سال ۱۷۷۶مستعمرات بریتانیای کبیر بودند. ماساچوست یکی از این سیزده بود، اگرچه نام و مرزهای آن در دهه ۱۶۰۰ متفاوت بود. در سال ۱۶۵۲، دولت مستعمره خلیج ماساچوست قانونی را تصویب کرد که اجازه تأسیس یک ضرابخانه برای تولید سکه های نقره را می داد. موضوع در اینجا سکه های طرح اولیه است. سکه های نقره ماساچوست نوع ‘NE’ تنها برای چند ماه ‘به صورت دستی’ تولید شدند. “NE” مخفف نیوانگلند بود. به دنبال آن سکه های نقره ای ماساچوست از انواع دیگر طرح ها با طرح های پیچیده، که آخرین آنها در سال ۱۶۸۲ ضرب شد. سکه های نوع ‘NE’ به وضوح در درجه اول قرار گرفتند!

شش  پنسی نیو انگلند سکه های نقره ماساچوست نوع ‘NE’ ضرب شده بدون تاریخ بودند. آنها هیچ نشانه ای از سالی که در آن ساخته شده اند نشان ندادند. در سال ۱۶۵۲ سه پول مجاز شد و ضرب شد: سکه های دوازده پنسی، شش پنسی و سه پنسی. دوازده پنسی برابر با یک شیلینگ بود و سکه های نقره دوازده پنسی معمولاً شیلینگ نامیده می شدند.

 

تعداد ضرب شده این سکه ها ناشناخته است، و آنها آشکارا تنها در مستعمره مریلند و تنها برای چند سال به گردش درآمدند. متخصصان این سکه ها را در نوع خود نادر و به شدت مورد توجه کلکسیونرهای سکه های قدیمی می دانند .

مسلم است که سکه های نوع NE قبل از سکه های نوع درخت بید در همان ضرابخانه در ماساچوست ضرب شده است. برخی از محققان فرض می کنند که سکه های درخت بید از سال ۱۶۵۳ تا ۱۶۶۰ ضرب شده است. سکه های نوع درخت بلوط از سال ۱۶۶۰ تا ۱۶۶۷ ضرب شد. و سکه‌های نوع درخت کاج از سال ۱۶۶۷ تا ۱۶۸۲ تولید شدند. شاید درست باشد که فقط شیلینگ‌های درخت کاج در اندازه کوچک از سال ۱۶۷۵ تا ۱۶۸۲ ضرب شده است.

سکه های معروف به NE نیو انگلند ۱۶۵۲

 

سکه های معروف به NE نیو انگلند ۱۶۵۲

سکه های معروف به NE نیو انگلند ۱۶۵۲

سکه های فوق العاده نایاب نیوانگلند “NE” در چندین حراجی با قیمت های ۳۰ هزار  تا ۶۰۰ هزار دلار ارزش گزاری و بفروش رفته اند

به غیر از سکه‌های «NE» مورد بحث کنونی، که تاریخ ندارند، تمام سکه‌های نقره ماساچوست دارای تاریخ «1652» هستند‌

در حالی که ضرب سکه های درخت بید، درخت بلوط و درخت کاج طرح های پیچیده ای داشتند، سکه های NE ساده ترین طرح را در میان سکه های آمریکایی یا اروپایی که به طور گسترده پذیرفته شده بودند، داشت. در جلو ، درصد کمی از سطح را دو حرف برجسته NE در داخل یک فرورفتگی عجیب و غریب اشغال کرده است. در پشت سکه، درصد کمی از سطح توسط اعداد رومی اشغال شده است که ارزش اسمی سکه مربوطه را به پنس (“پنی”) نشان می دهد.

در هر دو طرف، اکثریت قریب به اتفاق سطح فقط فلز خالی است. در حالی که این ها جذاب ترین سکه های آمریکای شمالی نیستند، اما بسیار کمیاب هستند و اهمیت تاریخی زیادی دارند.

نخستین سکه های آمریکا

بدیهی است که سکه‌های نقره ماساچوست نوع NE از ژوئن تا اکتبر ۱۶۵۲ضرب شدند. از آنجایی که این سکه دارای طراحی بسیار ساده بودند و تقریبا کل سکه سطح صافی داشته و با چکش «با دست» ضرب می شدند ، افراد متقلب می‌توانستند و به راحتی لبه‌ها را تراشیده و مقدار کمی نقره به دست آورند. علاوه بر این، دو حرف “NE” در روی سکه  و اعداد رومی در پشت سکه چیز زیادی در مورد ماهیت و منشاء این سکه ها آشکار نمی کنند. برخی از تجار و بازرگانان به آنها مشکوک بودند.

سکه هایی با طرح های درخت بید و بلوط و کاج ضرب شدند و تاریخ ۱۶۵۲ در تمام آنها حک شد در صورتی که این سکه ها بین سالهای  ۱۶۵۲ تا ۱۶۸۲ ضرب و در گردش اقتصادی مستعمرات بودند

خاصه‌ معروف ترین سکه استعماری آمریکا، شیلینگ درخت کاج بود. این نام از درختی می آید که در قسمت جلویی سکه حک شده است. شیلینگ های‌ کاج‌بزرگ‌ (از ۱۶۶۷تا ۱۶۷۴ ، از ۲۷ تا ۳۱ میلی متر قطر) داشتند

سکه های معروف به درخت کاج نیو انگلند ۱۶۵۲

 

سکه های معروف به درخت کاج نیو انگلند ۱۶۵۲

سکه های معروف به درخت کاج نیو انگلند ۱۶۵۲

ضرب سکه ماساچوست نه تنها در داخل آن مستعمره رواج یافت، بلکه به طور کلی در سراسر شمال شرق و کانادا پذیرفته شد و به خودی خود به یک استاندارد پولی تبدیل شد .

ضرب سکه از اختیارات پادشاه بود. در تئوری، این مستعمره نشینان حق نداشتند سکه های خود را بزنند، صرف نظر از اینکه چقدر نیازشان زیاد بود. اما در سال ۱۶۵۲ ، پادشاهی وجود نداشت. شاه چارلز یکم و سیاست‌های او که به سلطنت مطلقه معتقد بود، باعث برانگیختن اختلافات شدید بین او و پارلمان‌های انگلیس و اسکاتلند شد که در نهایت به جنگ داخلی میان هواداران وی و هواداران پارلمان و شکست چارلز انجامید. چارلز حاضر به پذیرفتن خواسته‌های طرف مقابل و سلطنت مشروطه نشد و پس از محاکمه به اعدام محکوم شد. حکم اعدام وی در ۳۰ ژانویه ۱۶۴۹ اجرا شد. پس از اعدام چارلز رژیم سلطنت برای مدت ۱۱ سال از میان رفت و به جای آن نظام جمهوری به رهبری الیور کرامول برقرار گردید.

چالز یکم

تصویر چارلز یکم 

سکه ۶۰ شیلینگ یا ۳ پوند طلای انگلیس که در دوران سلطنت چارلز اول در سال ۱۹۴۳ در طول جنگ داخلی انگلیس در آکسفورد ضرب شد و در سال ۲۰۲۱ در یک حراجی در لندن به قیمت ۵۴،۵۶۰ پوند به فروش رفت


تصویر مربوط به الیور کرامول سکه ۱ شیلینگ جمهوری انگلستان

تصویر بالا مربوط به الیور کرامول رهبر یا رئیس دولت جمهوری و سکه ۱ شیلینگ جمهوری انگلستان ( مشترک المنافع انگلستان )

جمهوری انگلستان به مدت یازده سال ادامه داشت تا زمان بازگشت چارلز دوم که حکومت سلطنتی مشروطه برقرار شد


چارلز دوم در طول جنگ‌های داخلی انگلستان که به قدرت گرفتن الیور کرامول و پایان موقتی نظام پادشاهی منجر شد، بیشتر در خارج از کشور به سر می‌برد؛ تا اینکه پارلمان پس از مرگ کرامول از او دعوت کرد تا به انگلستان بازگشته و قدرت را به عنوان پادشاه انگلستان در دست گیرد.قابلیت سازگاری سیاسی چارلز دوم و شناخت او از مردم سبب شد تا بتواند کشور را در طی درگیری‌های انگلیکن‌ها با کاتولیک‌ها و مخالفانی که در بیشترین مدت طول حکومتش با آن درگیر بود، به خوبی اداره کند. در عین حال چارلز فردی خوش‌گذران بود و با زنان بسیاری از جمله نل گوئین رابطه داشت و به‌همین دلیل او را شهریار شادکام لقب دادند

چالز دوم

تصویر شاه چارلز دوم انگلستان و سکه ۱ شلیلنگ نقره ۱۶۶۲

 

نوشته های مشابه

4 دیدگاه در “سکه های سیزده مستعمره

  1. 491531762294 گفت:

    مطالب بسیار عالی و پر مفهومی در سایت می‌گذارید
    واقعا از مطالعه تاریخ سکه های دنیا لذت میبرم
    تشکر از زحمات جناب عالی

    1. sekekala گفت:

      خواهش میکنم تشکر از دقت نظر شما

  2. عرفان گفت:

    به به بسیار عالی کلی لذت بردم از خوندن مقاله تون

    1. sekekala گفت:

      خواهش میکنم تشکر از اعلام نظرتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *